Шоколадови трюфели
Продукти
1 бр Нестле млечен шоколад
1 бр Нестле тъмен шоколад
100 гр масло
2 ч.л. Нескафе
1 суп.л. какао
1 жълтък
1 суп.л. гореща вода
1 суп.л. ром
1 суп.л. кокосови стърготини
1 суп.л. натрошени на дребно орехи
1 бр Нестле тъмен шоколад
100 гр масло
2 ч.л. Нескафе
1 суп.л. какао
1 жълтък
1 суп.л. гореща вода
1 суп.л. ром
1 суп.л. кокосови стърготини
1 суп.л. натрошени на дребно орехи
Начин на приготвяне

1. Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня.
2. Добавете омекналото масло, жълтъка, Нескафето разтворено във водата и рома.
3. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 мин.
4. С помощта на лъжица за кафе загребете от охладената смес и на ръка оформете топчета с големина на бонбон. Овалвайте в какао или кокосови стърготини, или натрошени орехи. Поставете отново в хладилник. След 30 мин вашите трюфели са готови за консумация.
2. Добавете омекналото масло, жълтъка, Нескафето разтворено във водата и рома.
3. Разбъркайте и оставете в хладилник за 30 мин.
4. С помощта на лъжица за кафе загребете от охладената смес и на ръка оформете топчета с големина на бонбон. Овалвайте в какао или кокосови стърготини, или натрошени орехи. Поставете отново в хладилник. След 30 мин вашите трюфели са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар